Å skille det ekte fra det uekte

Det er tragisk, men hun som har kall til å være brud, hører ikke hva hennes nærmeste hjelper sier. Hun har ikke øvd opp sin indre mottaker. Hun har ikke hatt tid.  Dette livet byr på så mange muligheter. Det er så mange tilbud på forfengelighetens marked. Det florerer med store hendelser i drømmenes teater.  Samfunnets utstillingsvindu krever alles konsentrasjon og evne til å delta med meninger om alt og alle.

Vi må da følge med i strømmen sammen med våre medmennesker. Vi MÅ være lik alle andre, i hvert fall så mye som mulig..

Det var fem kloke jomfruer. De var oljesamlere. De samlet guddommelige verdier. De betalte for helligdommens verdier med sine liv. De samlet det verdifulle, de sanket gudsrikets frukter. De maktet det de hadde satt seg fore. De var blitt små i det synlige, kjemper i det usynlige. De bevarte ydmykheten og mildheten.

Deres ryggsekker inneholdt fulle oljekanner.

Men midt på natten lød der et rop: Se, brudgommen kommer! gå ham i møte! Da våknet alle jomfruene og gjorde sine lamper i stand. Men de dårlige sa til de kloke: Gi oss av deres olje! for våre lamper slukner.  Men de kloke svarte: Nei; det ville ikke bli nok både til oss og til dere; gå heller til kjøpmennene og kjøp til dere selv! 

Men mens de gikk bort for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var rede, gikk inn med ham til bryllupet; og døren blev lukket.

Dette er Mesterens lignelse om to grupper i tiden før han kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s