Utvikling og vekst

Og dette ber jeg om at deres kjærlighet må bli alt rikere og rikere på kunnskap og all forståelse, for at dere må kunne dømme om de forskjellige ting, så dere kan være rene og uten anstøt til Kristi dag, fylt med rettferdighets frukt, som gis dere ved Jesus Kristus, Gud til ære og lov.

Derfor, mine elskede, likesom dere alltid har vært lydige, så arbeid, ikke bare som i mitt nærvær, men nå mye mere i mitt fravær, på deres frelse med frykt og beven; for Gud er den som virker i dere både å ville og å virke til hans velbehag. Gjør alt uten motstand og tvil, for at dere kan være ustraffelige og rene, Guds ulastelige barn midt blant en vrang slekt. Blant hvilken dere viser dere som lys i verden, idet dere holder frem livets ord, til ros for meg på Kristi dag, at jeg ikke har løpet forgjeves eller arbeidet forgjeves.

Ikke at jeg allerede har grepet det eller allerede er fullkommen; men jeg jager efter det, om jeg og kan gripe det, ettersom jeg og er grepet av Kristus Jesus. Brødre og søstre! jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men ett gjør jeg: idet jeg glemmer det som er bak, og strekker meg ut etter det som er foran, jager jeg mot målet, til den seierspris som Gud har kalt oss til der ovenfra i Kristus Jesus. 

For en positiv tone det er i apostelens formaning. Det går bra dersom dere lærer dere å dømme i livets mange utfordringer.

Det er så viktig å gjøre kloke valg.

Det er Gud ved sin ånd som påvirker dere til å velge beste beslutning. Dere er verdens lys.

Apostelen er ikke blitt fullkommen, men han jager mot det bilde som Gud har vist ham.

Han husker ikke de dumme ting som har skjedd før. De er skjult i blodet. Han jager mot målet og seiersprisen som er garantert i Mesterens forsoningsverk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s