Ordet til oss

Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og redsel i larmen fra hav og brenninger. Mennesker skal forgå av redsel og gru for det som kommer over jorden. For himmelens krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet.

Det er distriktslegen Lukas som skriver dette som Mesteren profeterer, etter at de er kommet til Jerusalem. Jesus vet hva som skal hende den påfølgende uka. Folket skal feire påske på mosaisk vis, mens Gud skal innstifte sin nye påske med sitt lam.

Vær på vakt og la ikke hjertet bli sløvet av rangel og drikk og dagliglivets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere som en snare. For den dagen skal komme over alle som bor over hele jorden. Våk hver tid og stund og be om å få kraft til å komme velberget fra alt det som skal hende, og bli stående for Menneskesønnen.» 

Vi må be om åpenbaring og klarsyn slik at vi kjenner og forstår tiden. Øyensalve er påkrevet.

Etter påske og seier over døden, kunne Mesteren si: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. 

Vårt kall er å gjøre alle folkeslag til Jesu etterfølgere. Det er et omfattende oppdrag..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s