Maktens mange irrganger

Han kom fra en annen virkelighet, Mesteren. Han viste at han hadde makt og autoritet langt over det vanlige. Han snakket til stormen, han bestemte over fiskene i havet, han skapte mat til store menneskemengder. Han helbredet sykdommer, han oppvekket døde og han hjalp fattige og undertrykte.

Men han sa til landshøvdingen som forhørte ham: Mitt rike er ikke av denne verden. Han kom for å grunnlegge et helt nytt rike.

Til disiplene sa han: Guds rike er inne i dere. Det er en erfaring Mesteren gir til den som ønsker ham velkommen inn i sitt liv. Han plasserer frøet til himmelens rike inne i menneskelivet. Det er noe som den enkelte opplever og kjenner.

Jesus gjorde ikke krav på verdslig makt, hans rike var ikke av denne, synlige verden. Han kom for å grunnlegge en ny skapning, en ny type mennesker, de med himmelens spirekraft i sin ånd.

Apostlene søkte heller ikke verdslig makt, men de vant så mange nye lemmer til det himmelske riket at keiserriket ble rystet. 

Himmelens rike eller Guds rike er i vår tid representert over hele jorda, men idet dette riket begynner å tilta seg verdslig makt, og de kristne vil styre folkene med tvang; da etableres maktkirkene. Da kommer påbudene og lovene som tres ned over hodene på mennesker som ikke kjenner til Guds rike. Da er det menneskers løsningers som er valgt i stedet for den Hellige Ånds kraft.

De som har opplevd blodets gjenfødelseskraft, Guds rike i sitt indre, skal i denne nådens tidsalder ikke styre hedningene med tvangsmidler. De skal forkynne evangeliet, og oppleve himmelens virkning på mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s