En trang og uoversiktlig vei

Det er stadig mennesket som er problemet på denne jorda. Mennesket som ikke har mottatt det nye liv fra Gud. Forresten, de som han har født på nytt, kan også falle tilbake til sine gamle vaner.

Mennesket valgte i utgangspunktet ulydighetens og løgnens vei. De trosset Faderens vilje og beseglet sin egen og slektens framtid.

Gud forbannet Den Onde og lovet at hans hode skulle knuses av kvinnens ætt.

Så viktig er Korset i historien. Så viktig er Blodsofferet. Skiftet i tidsregningen er ikke før og etter Jesu fødsel, det er før og etter Jesu død og oppstandelse.

Menneskets problem har fått sin løsning, men det må selv bøye seg og ta imot himmelens utrakte hånd og generøse tilbud.

Det er hvert enkelt individ som tar denne avgjørelsen for sitt liv. Her kan ikke foreldre velge for sine barn.

La oss sitere fiskeren og apostelen Peter:

Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i sin rike miskunnhet har født oss på ny og gitt oss et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde!  

Vi skal få en arv som aldri forgår og ikke flekkes til eller visner. Den er gjemt i himmelen for oss som gjennom Guds kraft blir bevart ved troen, så vi skal nå fram til frelsen; den ligger alt ferdig til å åpenbares ved tidens ende.
Derfor kan dere juble av glede, selv om dere nå en kort tid må ha det vondt i mange slags prøvelser, om så skal være. Slik blir troen deres prøvd. Selv forgjengelig gull blir prøvd i ild; troen, som er mye mer verd, må også prøves, så den kan bli til pris og herlighet og ære for dere når Jesus Kristus åpenbarer seg.  

Ham elsker dere, enda dere ikke har sett ham; ham tror dere på, enda dere nå ikke ser ham. Og dere jubler og er fylt av en glede så herlig at den ikke kan rommes i ord; når dere vinner fram til endemålet for deres tro: frelse for sjelene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s