Kjærlighetens glød er som en ild

img_0307

Og jeg har kunngjort ditt navn for dem, og skal fortsatt kunngjøre det, for at den kjærlighet som du elsker meg med, skal være i dem, og jeg i dem. Slik avslutter Mesteren sin yppersteprestelige bønn.

–       kunngjort ditt navn. Lært dem om Faderens egenskaper og personlighet. Lært dem å stole på Gud og hans løfter. Lært dem at Gud er kjærlighet og at hans godhet driver oss til omvendelse. Dette vil Jesus fortsette med gjennom Den Hellige Ånds virke. Ånden vil ta av de himmelske sannheter og gi til de troende.

For at den kjærlighet som du har elsket meg med, skal være i dem.

Dette er Guds innerste vesen, kjærligheten, en brennende, ren kjærlighetskraft. Den kraftressurs ber Jesus om at Faderen skal fylle de kristne med. I Høysangen står det at sterk som døden er kjærligheten, nidkjær som dødsriket dens lidenskap. Dens glød er som ildens glød, en Herrens flamme. Det er nær sammenheng mellom Guds kjærlighet og Guds ild.

Fader! Fyll oss med kjærlighetens ild. Et av de aller siste inngrep fra himmelens side fra denne tid og fram til Jesus tar over styret blir en altoppslukende fylde av kjærlighet og ild. Det blir elementene som driver innhøstningen. Fra hver enkelt troende vil strømme  en elv av liv.

Og til sist står det – og jeg i dem. I alt som har med funksjon i Guds rike står det at Jesus må ha full råderett i våre liv. Gud har bestemt at vi skal bli likedannet med hans bilde.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s